Via het Noordhollands Duinreservaat (NHD) kunt u lopend of per fiets naar het Heemskerker strand. Het is niet toegestaan om met de auto/scooter/motor etc. door het duinreservaat te rijden. Ook kunt u het Heemskerker strand bereiken via het strand van Wijk aan Zee of Castricum. De strandpost van de reddingsbrigade is direct gelegen aan de rechterkant van de hoofdopgang, tegenover het strandpaviljoen “De Vrijheit”.

• Ondanks dat de Reddingsbrigade het strand bewaakt, blijft baden en zwemmen op eigen risico.
  • Bij nood, alarmeer direct de reddingsbrigade (0251 231 948), bij afwezigheid bel 112
  • Bij klachten en/of vragen neem contact op met de Gemeente Heemskerk, telefoon 14 0251
  • Zwemwater telefoon: 0800 99 86 734 of kijk op zwemwater.nl
  • Meer informatie over duinen en strand