Menu Sluiten

Zwembad

Tijdens de winterperiode wordt er in zwembad De Waterakkers gewerkt aan de vaardigheden van de Lifeguards. Daarnaast worden de jeugdleden opgeleid en worden er examens afgenomen volgens de normen van Reddingsbrigade Nederland.

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich aanmelden en doorlopen dan de volgende opleidingen:

Junior redder 1 t/m 4

Bij Junior redder draait het om het verbeteren van de basiszwermvaardigheid en het aanleren van zelfredding. Hoe kun je bijvoorbeeld jezelf drijvend houden met alleen een plastic zak?
Daarnaast wordt er een start gemaakt met het helpen van een ander in nood. Hoe zorg je ervoor dat je iemand anders redt, zonder zelf in het water te belanden?

Zwemend redder 1 t/m 4

Tijdens de leerlijn voor Zwemmend redder wordt er meer aandacht besteed aan het uitvoeren van reddingen en het bevrijden van jezelf uit benarde posities. Hoe zorg je dat je weer los komt als een drenkeling je uit paniek vastpakt? Of hoe vind je een drenkeling terug als deze onder water is verdwenen?

Life Saver 1 t/m 3

Bij Life Saver weet je inmiddels al goed hoe een redding uitgevoerd moet worden en leer je dus vooral hoe het is om leiding te geven bij een incident. Je zorgt dat er gealarmeerd wordt en stuurt redders aan om een redding uit te voeren*.

*Voor deze examens is het ook verplicht een Europees erkend EHBO-diploma te halen. De vereniging biedt een speciale regeling waardoor deze goedkoper te behalen is: Declareer zoveel mogelijk bij je zorgverzekering en het overgebleven bedrag deelt de vereniging met het lid.

Lifeguard Pool
Lifeguard Pool is een internationaal erkend diploma dat in Nederlandse en buitenlandse zwembaden vaak wordt gevraagd.
Als Lifeguard Pool ben je verantwoordelijk voor een zwembad. Ten tijde van een incident coördineer je, stuur je aan en regel je nazorg. Ook wordt jij als coördinator geconfronteerd met de vragen welke hulpdiensten je nodig hebt en of het zwembad geëvacueerd moet worden.

Wil je meer informatie over de verschillende opleidingen en diploma’s? Kijk dan even op de website van Reddingsbrigade Nederland